Bouwmarkten in Nederland

Doe-het-zelven is in Nederland erg populair. Het is dan ook logisch dat er in Nederland veel bouwmarkten zijn. Nederlandse bouwmarkten zijn niet allemaal hetzelfde en er zijn veel onderlinge verschillen. Bouwmarkten maken gebruik van verschillende bedrijven die bezorgen. De kosten en tijden van bezorging zijn dus per bouwmarkt verschillend. Ook het assortiment is bij elke bouwmarkt anders. Hieronder staan de grootste bouwmarkten in Nederland op een rij en wat ze onderscheidt.

 

Praxis

De Praxis is opgericht in 1987 en telt ongeveer 200 winkels in Nederland. Bij deze bouwmarkt kan je ervoor kiezen om producten bij je thuis te laten bezorgen, maar de kosten hiervan zijn afhankelijk van het formaat en gewicht van het product. Praxis heeft drie verschillende soorten winkels: stadswinkels, de online winkel en de gewone praxis waar soms ook een tuinassortiment is te vinden. In de stadswinkels is het assortiment beperkt en vind je er voornamelijk producten die je nodig hebt in stadswoningen.

 

Gamma

De Gamma bestaat al sinds 1971. Ook bij de Gamma kan je online producten bestellen. Wat deze bouwmarkt onderscheidt is dat de klusservice die de winkel aanbiedt. Voor mensen die weinig tijd hebben of zelf niet goed zijn in klussen kan Gamma een vakkundige medewerker sturen die vervolgens de klus verricht.

 

Karwei

In 1975 is de Karwei opgericht. Deze bouwmarkt is net als de Gamma een franchise formule van Intergamma, maar is toch een heel ander soort bouwmarkt dan de Gamma is. Karwei is meer gefocust op inrichting en decoratie dan de meeste bouwmarkten. In een karwei kan je van alles vinden voor de aankleding van je huis, alles volgens de laatste trends. De medewerkers van Karwei kunnen je ook goed helpen met interieur. Je kan er advies krijgen over kleurencombinaties en verschillende stijlen inrichting.

 

Hornbach

De Hornbach is van origine een Duits bedrijf en is opgericht in 1877 als dakdekkersbedrijf. Bij een bestelling van meer dan vierhonderd euro kan je producten gratis bij jou thuis laten bezorgen. En er is nog al wat keus! Het assortiment van Hornbach bestaat uit ongeveer 120.000 producten.

 

Hubo

De eerste Hubo ontstond in 1933 in Utrecht en was toen een houthandel. Inmiddels telt Nederland ongeveer 150 filialen. Per winkel verschilt het assortiment en dit is afhankelijk van de lokale clientèle. Wat de Hubo onderscheidt is de meetservice en montage op locatie. Medewerkers kunnen bij jou thuis alles komen opmeten en vervolgens ook de materialen monteren.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de bouwmarkten in Nederland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.