Assortiment van bouwmarkten

In een bouwmarkt kan je allerlei benodigdheden kopen voor doe-het-zelven. Hier verkoopt men niet alleen materialen, maar ook bouwproducten en gereedschap. Ben je er niet zeker van dat het assortiment bouwmarkt de producten heeft die je zoekt? Hieronder staan de belangrijkste producten van een bouwmarkt bij elkaar.

 

Machines en gereedschap

In veel bouwmarkten hoef je gereedschap niet eens te kopen. Vaak biedt een winkel namelijk een verhuurservice aan. Voor een bedrag afhankelijk van het stuk gereedschap kan je het artikel tijdelijk gebruiken. Dit kan een schuurmachine zijn, maar ook een boormachine, stofzuiger of zaag. Sommige machines mogen alleen bediend worden door iemand die hier een vergunning voor heeft. In dat geval kun je een machine niet zomaar huren. Voor gereedschap zoals boren heb je geen vergunning nodig.

 

Materialen

In bouwmarkten kan je allerlei soorten materiaal kopen. Je kan hierbij denken aan hout in elk soort formaat, maar ook aan verschillende soorten verf en lak. Voor kleiner materiaal zoals schroeven en spijkers kan je ook bij een bouwmarkt terecht. Andere materialen die je kan vinden bij een bouwmarkt zijn bijvoorbeeld kettingen en touwen.

 

Kant-en-klaar producten

Grote meubelstukken of andere producten voor de inrichting van je huis kun je kopen als kant-en-klaar product. Bouwmarkten verkopen bijvoorbeeld pakketten waarin alle onderdelen zich bevinden voor een bed of een kast. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is deze onderdelen in elkaar zetten. Veel bouwmarkten bieden een service aan waarbij ze vakkundige medewerkers naar je huis kunnen sturen die vervolgens deze producten in elkaar zetten, maar je kan het ook zelf doen.

 

Tuincentrum

Sommige bouwmarkten hebben ook een tuinassortiment. De Praxis is een voorbeeld van een bouwmarkt waarbij er soms ook een tuincentrum aanwezig is. In het assortiment van het tuincentrum vind je allerlei producten voor tuinieren, maar ook voor de aanleg van een tuin of een terras. Als je jonge kinderen hebt en je bent op zoek naar speeltoestellen voor in de tuin kan je deze producten vaak ook in het tuinassortiment van een bouwmarkt vinden. Deze speeltoestellen kan je kopen in losse onderdelen of pakketten en kan je zelf thuis in elkaar zetten.

 

Alles voor je auto

Reserve onderdelen en andere benodigdheden voor je auto kan je bij de meeste bouwmarkten kopen. Denk bijvoorbeeld aan lampjes, banden, olie of koelvloeistof. Ook kan je bij een bouwmarkt terecht voor producten om je auto mee op te knappen, zoals autoplamuur.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het assortiment van bouwmarkten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.