Belangrijke tips bij werkuitrusting dat geschikt is voor fysiek werk

Gepubliceerd op: 23 mei 2024

Het is uiterst belangrijk om een goede uitrusting te hebben wanneer je dagelijks fysiek werk verricht. Het maakt niet uit of je in de bouw werkt, in de tuin of ergens anders, goede bedrijfskleding is onmisbaar. Zo moet je jezelf natuurlijk te allen tijde beschermen. Naast bescherming is comfort ook erg belangrijk bij fysiek werk, aangezien je het het een hele tijd moet volhouden. In deze blog bespreken we een aantal essentiële items.

Sterke en stevige werkhandschoenen

Een onmisbaar onderdeel van een goede werkuitrusting zijn natuurlijk stevige werkhandschoenen. Bij een goed passende bedrijfskleding outfit horen handschoenen die goed passen en niet gaan schuren aan de vingers. Ga je werkhandschoenen kopen? Pas dan altijd heel goed de maat van de handschoenen, want dit maakt veel uit voor het comfort dat ze bieden. Ook moeten de handschoenen stevig genoeg zijn om niet kapot te gaan wanneer je te maken krijgt met scherpe voorwerpen of slijtage. Bedenk ook voor wat type werk de handschoenen worden gebruikt, wanneer het heel zwaar werk is zijn sterke handschoenen nodig met extra bescherming.

Speciale veiligheidsschoenen

Een ander product dat moet worden aangeschaft voor een veilige bedrijfskleding outfit zijn speciale veiligheidsschoenen. Het is belangrijk om goed te passen en te meten met de schoenen. Je wil natuurlijk geen last krijgen van zere voeten in de schoenen, zeker niet wanneer je er de hele dag in moet werken. Laat je voeten professioneel opmeten om zeker te wezen van de juiste maat schoen. Ook is het verstandig om werkschoenen met een stevige stalen neus te nemen, als er materiaal op valt of iemand gaat er op staan dan voel je er niks van. Verder is een antislipzool fijn tegen uitglijden op de werkvloer.

Overige beschermende kleding

Natuurlijk zijn er bij ieder soort werk verschillende veiligheidsvoorschriften die moeten worden nageleefd. Op basis hiervan is er ook passende kleding en uitrusting nodig om hieraan te voldoen. Daarnaast kun je zelf altijd nog extra maatregelen nemen, mocht je je hierbij fijn voelen of beter beschermd. Wat vaak voorkomt op de werkvloer zijn een overall en een veiligheidsbril. Het laatste wat mag gebeuren is natuurlijk je ogen beschadigen tijdens het werken. Ook een goede vorm van oorbescherming is op vele werkvloeren met fysiek werk erg belangrijk. Zorg wederom dat deze uitrusting goed passend is, want anders heeft het vrij weinig zin. Voor de oren kunnen oordopjes worden gemaakt die op maat zijn, waardoor ze niet zomaar uitvallen en goed werkend zijn.

Gereedschap en hulpmiddelen die handig kunnen zijn

Natuurlijk is het ook handig om naast werkkleding op de juiste manier uitgerust te zijn als het gaat om gereedschap en hulpmiddelen. Uiteraard is dit per type baan heel erg verschillend. Toch kun je er wel voor zorgen dat het gereedschap goede kwaliteit heeft, en niet half afgebroken is door slijtage. Dit kan namelijk zorgen voor hele gevaarlijke situaties, en ongelukken moeten natuurlijk te allen tijde worden voorkomen. Denk verder ook na over andere hulpmiddelen die handig zijn tijdens het werken.

Meer lezen?